Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، فراگیران علم و دانش و اطلاعات در هرحوزه‌ای علاقه‌مند به دریافت و یادگیری حجم انبوهی از اطلاعات هستند که به آن‌ها در انجام امورشان کمک کرده و افراد را از توانایی‌های مختلف در حوزه‌های متفاوت بهره‌مند کند.

برخی محدودیت‌ها در فراگیری علوم مختلف و همچنین پیشرفت تکنولوژی و فناوری اطلاعات سبب شد تا در کشور راهکار تازه‌ای برای یادگیری علوم مختلف به کار گرفته شود که بر اساس آن افراد با استفاده از فناوری‌های در دسترس خود برای یادگیری علوم مختلف به صورت غیر حضوری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: وزارت ارتباطات: آموزش مجازی دانشجویان با ترافیک رایگان انجام می‌شود

بسیاری از مهارت‌ها و کلاس‌ها از طریق آموزش غیرحضوری و مجازی به مخاطبان ارائه می‌شد، اما تمام فضای آموزشی کشور توسط آموزش غیرحضوری پوشش دهی نمی‌شد.

پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی از جمله مهم‌ترین مکان‌هایی شناخته شدند که بخشی بسیار بزرگی از جمعیت کشور را درون خود جای داده و آلوده شدن این بخش می‌تواند پیامد‌های بسیار ناگواری را به همراه داشته باشد. در این راستا تصمیمی مبنی بر تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی اتخاذ شد.

با تداوم روند شیوع این ویروس و فراهم نشدن ایمنی لازم برای حفظ سلامت دانش‌آموزان، دانشجویان و کارکنان مراکز آموزشی، برای رفع مشکل تدریس دروس به محصلان، آموزش مجازی آغاز به فعالیت در این زمینه کرد.

دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی اقدام به راه اندازی سایت‌ها و سامانه‌ها با میز کار‌های متفاوت برای دسترسی دانشجویان خود به اساتید و برگزاری کلاس‌های درس کردند؛ آموزش و پرورش نیز برای حل این مشکل در بین دانش آموزان اقدام به راه اندازی سامانه‌ای با نام «شاد» برای آموزش مجازی پایه‌های تحصیلی قبل از دانشگاه کرد.

سامانه یعنی مجموعه یا ترکیبی از اجزا یا قطعات و وسایل که در قالبی یکپارچه برای تحقق هدفی خاص با هم کار می‌کنند. آموزش مجازی یعنی ارائه آموزش به صورت غیر حضوری و با استفاده از ابزار و تکنولوژی‌های الکترونیکی.

به طور کلی آموزش مجازی به چهار دسته کلی متنی، انیمیشنی، صوتی و تصویری و آموزش مجازی آنلاین تقسیم می‌شود؛ آموزش مجازی متنی به گونه‌ای است که مطالب آموزشی به صورت متن از روش‌های مختلفی مانند صفحات وب یا پیام رسان‌ها به دست مخاطب رسیده و مخاطب از این محتوا استفاده می‌کند، این آموزش برای فراگیر و مدرس بسیار وقت‌گیر و خسته کننده بوده و یادگیری در این روش به پایین‌ترین سطح خود می‌رسد.

آموزش مجازی به صورت انیمیشنی به صورتی است که محتوای آموزشی در فایل‌های فلشی عرضه می‌شود و نسبت به متن از قابلیت گرافیک بهتر برخوردار است و اشکال استفاده شده در محتوا باعث یادگیری بهتر می‌شوند، اما در این آموزش نیز درصد یادگیری پایین است.

در آموزش مجازی صوتی و تصویری مدرس در فایلی صوتی و یا تصویری به تشریح محتوای آموزشی پرداخته و و با جزئیات تمام و به صورت واضح و شفاف مطالب درسی را به فراگیر منتقل می‌کند. آموزش مجازی آنلاین نیز به این صورت است که هر دو طرف یعنی آموزش دهنده و فراگیر به صورت همزمان با هم ارتباط برقرار می‌کنند و شبیه سازی خوبی از محیط کلاس ایجاد می‌شود و با هم در تعامل هستند؛ فراگیر می‌تواند سوالات خود را با استاد و مدرس خود مطرح کرده و رفع ابهام در آموزش صورت گیرد. این نوع آموزش در حال حاضر کامل‌ترین نوع آموزش مجازی است.

در این راستا برای افزایش بهره وری آموزش در روز‌هایی که ویروس کرونا مردم را وادار به بیرون نرفتن و قرنطینه خانگی کرده است، بهترین روش آموزش مجازی و غیرحضوری آنلاین است تا فراگیر بیشترین حجم محتوای آموزشی را دریافت کرده و کمترین مشکل برای او به وجود آید.

هر سامانه مجازی نیازمند ابزار‌هایی برای استفاده بهینه مخاطبان خود است که ابزار‌هایی که به طور عمومی در اکثر سامانه‌های آموزش مجازی مشترک است معرفی شده اند:

مدیریت کاربران و دسترسی ها: امکانی که بتوان کاربران مختلفی مانند فراگیر، مدرس، کارشناس آموزش یا مدیر سیستم را در آن تعریف کرد و دسترسی‌های مجازی برای آن کاربر را مشخص کرد.

مدیریت ارائه درس‌ها: امکانی که بتوان درس‌های مختلفی تعریف کرد و در صورت لزوم درس‌ها را در گروه‌های آموزش خاصی ارائه کرد.

تمرین: امکانی که بتوان در جهت ارزیابی آموخته‌های فراگیر استفاده کرد. تمرین معمولا به صورت متنی ارائه می‌شود و فراگیر می‌تواند به صورت متنی یا در قالب یک فایل پاسخ را ارسال کند.

انجمن یا تالار گفتگو: امکانی که حول یک محور یا موضع مشخص بتوان به بحث و گفگتو پرداخت.

کلاس مجازی: امکانی که بتوان یک ارتباط همزمان با حضور فراگیران و مدرس برقرار کرد. فراگیران صدا و تصویر مدرس را داشته باشند و در صورت لزوم خود آن‌ها نیز بتوانند صدا و تصویر خود را منتقل کنند.

پیام داخلی: قابلیتی که امکان ارسال و دریافت پیام به صورت غیر همزمان (آفلاین) را به استفاده کنندگان خود می‌دهد.

آزمون: امکانی در جهت ارزیابی آموخته‌های فراگیر در قالب پرسش‌های مختلف از قبیل پرسش‌های چند گزینه‌ای تک جوابی، چند گزینه‌ای چند جوابی، ارتباطی، ترتیبی، جای خالی است.

نمره دهی: قابلیتی است که امکان ثبت نمره برای فعالیت‌های انجام شده توسط فراگیر‌ها را فراهم می‌کند.

صدور کارنامه یا گواهینامه: امکانی است که نمایش نمره‌های اخذ شده یک فراگیر در یک دروه آموزشی در قالب کارنامه یا صدور یک گواهینامه با نمره قبولی را میسر می‌کند.

هزینه کم این دوره ها، تردد نداشتن و هزینه‌های اضافی برای رفتن به محل آموزش از مهمترین مزایای آموزش مجازی محسوب می‌شود. همچنین در این روش آموزشی فراگیر می‌تواند با نحوه آموزش خود و سطح یادگیری خود آموزش را زمان بندی کند و از هر فایل آموزش در یک مقطع زمانی بهره گرفته و زمان را مدیریت کند. همچنین سطح یادگیری در آموزش مجازی به مراتب بالاتر از آموزش‌های دیگر بوده و به روز رسانی و همگام سازی در این آموزش به راحتی و به سرعت انجام می‌شود. فایل‌های این آموزش‌ها معمولا در هر زمان و مکانی در دسترس بوده و فراگیر می‌تواند در صورتی که آموزش را به درستی یاد نگرفت به دفعات تا یادگیری کامل از آن استفاده کند.

ادامه روند آموزشی مدارس و مراکز آموزشی به صورت آموزش غیر حضوری در برخی مقاطع به دلیل فراهم نبودن امکانات و زیر ساخت‌های لازم و آمادگی ناکافی فضای آموزش مجازی کشور برای پوشش دهی این حجم از کلاس غیرحضوری، مشکلاتی را برای مخاطبان خود به وجود آورده و اعتراض آن‌ها را برانگیخت. همچنین برخی از محصلان نیز از مزایای آموزش مجازی و سامانه‌های مورد استفاده سخن گفته و اعلام رضایت می‌کنند.

در گزارش‌های بعدی به مشکلات دانش‌آموزان و دانشجویان در زمینه آموزش آنلاین و تغییراتی که این موضوع در وضعیت فضای مجازی کشور به وجود آورده است می‌پردازیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دنیای ارتباطات آموزش و پرورش دانش آموزان ویروس کرونا مراکز آموزشی کرونا در ایران فراگیر می تواند مراکز آموزشی آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید

ایسنا/سیستان و بلوچستان تعلیم و تعلم از شئون الهی است و خداوند، این موهبت را به پیامبران و اولیای پاک خویش ارزانی کرده است تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و چنین شد که تعلیم و تعلم به صورت سنت حسنه آفرینش درآمد.

انسان نیز با پذیرش این مسئولیت،‌ نام خویش را در این گروه و در قالب واژه مقدس «معلم» ثبت کرده است. معلم، ایمان را بر لوح جان و ضمیرهای پاک، حک می‌کند و ندای فطرت را به گوش همه می‌رساند. همچنین سیاهی جهل را از دل‌ها می‌زداید و زلال دانایی را در روان بشر جاری می‌سازد.

شهین پودینه معلم نمونه سیستان و بلوچستان و کارشناس ارشد روانشناسی که مدت ۱۸ سال سابقه کاری در پایه چهارم دبستان را دارد به مناسبت روز معلم، در گفت وگویی با ایسنا از عشق به کار و علاقه شدید خود به امر مقدس معلمی می‌گوید.

این معلم نمونه استان در خصوص موفقیت خود در عرصه آموزش بیان کرد: فعالیت‌های بنده در طی این سال‌ها در کارگاه ها و دوره های آموزشی که جهت پیشبرد اهداف و آموزش روش‌های نوین یاددهی و یادگیری بوده است.

وی گفت: همچنین در کنار فعالیت آموزشی و تدریس، سرگروه آموزشی استان و مدرس استانی طرح ملی شهید همت بوده ام.

آموزگار موفق استان بیان کرد: همچنین توانستم در طی این سال‌ها رتبه‌های استانی و منطقه را در طرح های درس پژوهی ،اقدام پژوهی و الگوهای برتر تدریس کسب نمایم.

پودینه در خصوص اهمیت شادابی در کلاس نیز افزود: کلاس درسم یک کلاس، پویا ،فعال و همراه با دست ورزی و فعالیت صددرصدی دانش آموزان است و استفاده از تکنولوژی آموزشی و محتوای تولیدی در کلاس درس جهت یادگیری بهتر یکی از روشهای ثابت در تدریسم می باشد.

وی ادامه داد: همه تلاشم این است تا با در نظر گرفتن استعداد و علاقه تک تک دانش آموزان و گنجاندن روش تدریس متناسب با این شاخص آموزش با ذوق به دانش آموزان ارائه دهم.

معلم نمونه سیستان و بلوچستان در خصوص شاخص های انتخاب یک معلم نمونه گفت: در بحث شناسایی معلم نمونه که شامل چند مرحله (مدرسه تا کشوری)می باشد. ملاکها و ارزیابی هایی انجام  می گیرد، از قبیل روش تدریس، مصاحبه حضوری وارائه مستندات که توانستم این مراحل را بخوبی پشت سر بگذارم.

وی ادامه داد:  با یاری خداوند و همچنین پشتکار و تلاش چند ساله توانستم از مرحله مدرسه ای به مرحله ی منطقه و سپس استانی و در پایان به مرحله ی کشوری راه یابم.

پودینه تاکید کرد: روش تدریس نوین براساس ساحت های ششگانه، فعالیتهای جذاب و استفاده از وسایل کمک آموزشی و دست ورزی با وسایل دور ریختنی و ساده، تلفیق دروس مختلف باهم (مانند هنر ، ریاضی،ورزش و ... )، ارائه تکالیف مهارت محور و درگیر کردن اولیا در فعالیت های کمک آموزشی کلاس... دلیل بر انتخاب اینجانب به عنوان معلم نمونه استان و راهیابی به مرحله کشوری می باشد.

وی خاطرنشان کرد: از کودکی علاقه زیادی به معلمی داشته و از اینکه بالاخره به این هدف در زندگی رسیدم بسیار خرسندم. معلم مانند شمعی است که خود می سوزد و راه را برای شاگردانش روشن می کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد
  • معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان
  • تاکید بر برخورد قانونی با سایتهای ضد اخلاقی مازندران در فضای مجازی